teisipäev, 4. august 2015

Pean saama jubinaks, muidu...

Hei!

Vahetusaasta viimane üritus on järelorientatsioon. 23. lennu jaoks oli see kahepäevane kokkusaamine Kurtna Peo- ja Puhkekeskuses. Õhkkond oli kindlasti vabam kui varasematel YFU üritustel.
Töötubades vestlesime, kuidas Eesti eluga kohanemine seni kulgenud on ning kuidas arusaamatusi edaspidi vältida. Teine ehk sama suur ja tähtis osa oli yfukatega muljetamine ning vabatahtlikust tööst rääkimine.

Meid, verivärskeid vahetusaastalt naasnuid ja (tõenäoliselt) tulevasi vabatahtlikke, kutsutakse jubinateks. Seda staatust meile aga niisama ei kingitud, vaid pidime läbima ristimise. Meil oli õnne, et sel aastal alandavat retsimist ei korraldatud. Küll oli meil palutud kaasa võtta nn. Lasnamäe dressid, et läbida sportlik katsumus. Võistkondadena võtsime mõõtu JO olümpiamängudes. 

Teemakohases riietuses

Ülesannetesse olid siiski põimitud väikesed vimkad. Näiteks pidime langetama õige valiku kokteilidest, mida jooma pidime. Nende nimed ebahariliku koostise kohta just palju vihjeid ei andnud. :D

Erki võidu poole teel!

Teibitud suude ja kinniseotud silmadega vahetusõpilased juhatati pärast mängude läbimist müstilisele tseremooniale, mille käigus meid YFU perekonda vastu võeti.

Sama kiirelt möödus ka teine päev! Meie lend on väga kokkuhoidev ning loodetavasti on meie hulgas palju entusiastlikke tulevasi vabatahtlikke.


P.S. Mõni päev tagasi sain kinnituse, et olen järgmisel aastal nooremaks tugiisikuks Saksamaa tütarlapsele! Loodan, et saan talle enda vahetusaasta kogemusele tuginedes ikka nõu ja jõuga abiks olla. :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar