pühapäev, 9. november 2014

Päikseline novembrikuu algus

Hei!

Sel nädalal streigivad taas rongi- ja vedurijuhid ning paljude sakslaste puhkuseplaanid läksid luhta. Eriti veel seetõttu, et täna (9. novembril) möödub 25 aastat Berliini müüri langemisest, kuid Berliini kohalejõudmine ja seal liikumine (kui osa metroost on suletud) on keeruline. Sama kuupäev on veel 76 aastat tagasi toimunud kurikuulsa Kristallöö tõttu oluline. 

Kahjuks ei olnud mul kuidagi võimalik sellisel sündmusterohkel ajal Berliini külastada, aga see-eest jälgisin huviga televisioonist tulevaid teemaprogramme. Näiteks Bornholmer Straße kohta, mis oli esimene  piiripunkt Berliini müüris, mis avati.

Ja oh üllatust, ühel õhtul vaatasin järjekordset krimisarja ja leidsin tuttava näitleja. Minu hostperele jäi arusaamatuks, miks mulle eestlase nägemine Saksa televisioonis rõõmu valmistas, aga samas tundub neile ka Laulupeo patriootlikkus võõras...

Kunagi oli au nii suurepärase näitlejaga samal laval olla! 

Kolmapäeval sain kokku läheduses elava YFU vahetusõpilasega Prantsusmaalt. Kõndisime linnas ringi ja oleksime peaaegu (ülikooli) kunstimuuseumisse läinud, kuid see oli suletud. Ajasime see-eest kohvikus juttu ja jagasime juhtumeid siinsest elust, mis on üsna sarnane. Ja seda kõike saksa keeles. =)


Neljapäeval sõitsime isa ja õega isa vanemate ja õe kodukohta. Rongijuhtide streigist ei võtnud osa Metronom'id (sõidavad nagu regionaalrongid) ning seega polnud kohalesaamine probleemiks.
Külastasime Marienburgi lossi, mis oli ehitatud Hannoveri kuninga naisele Mariele. :)


Praegu on aga loss eriliseks turismimagnetiks, sest 2014. aasta juubelipidustuste puhul on väljapanekul  Hannoveri koja kroonjuveelid. 1714. aastal algab Hannoveri valitseja aeg Briti troonil ehk personaalunioon Ühendkuningriigiga ning sada aastat hiljem asutati Hannoveri kuningakoda.


Lossiruumid olid väga ilusad ning näitus oli ka väga kena ülesehitusega, kuid sees pilte teha ei lubatud.

Reede pärastlõunal käisin sõbranna juures muffineid küpsetamas. Sakslased armastavad (vahu)koort. 
(Ahjuvorme küpsetatakse rohke koorega ja kohvikutes on alati menüüs koogid vahukoorega, mille fänn mina ei ole.) Küpsetasime tassikooke, sealjuures oli kaunistamine ülilõbus.


Minu sõbranna pere oli nii soe, kodune ja Eesti perele sarnanev, et lausa kadedaks tegi, kuid veetsin seal kvaliteetaega. :D


Loodetavasti meie küpsetamistraditsioon jätkub, sest õhtul otsisime juba uusi (vähem kooresemaid) retsepte.

Eile linnas olles nägin paari tuttavat nägu suures vahetusõpilaste seltskonnas. Kuigi üldjoontes koosnes grupp ladinaameeriklastest, kes naudivad, et siin kerge alkoholi tarbimise piir 16 on (ning seda kell üks päeval laste mänguväljakul ära kasutavad), siis leidsin ka uusi toredaid tutvusi. Otsustasime üheskoos hoopis linnas ringi käia ja vestelda. See oli üks esimesi päevi üle pika aja, mil ma intensiivselt inglise keelt rääkisin ning naljakas oli jälgida, kuidas inglise-saksa keele vahetamine mulle raskusi valmistas...

Kaks nädalat vaheaega on väga värskendavalt mõjunud ning pisut kahju taas koolirutiini astuda, sest siis on ka sakslastel vähem aega suhtlemiseks. Kooliga seoses olen iseendale teinud lubaduse võtta rohkem sõna ka saksa keele ja religiooni tunniarutlustest, mis varasemalt sõnavara poolest üle jõu käivad olid. Kas see õnnestub, näitab vaid aeg. :P

Ilusat isadepäeva ja tervitused Eestisse!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar