neljapäev, 27. november 2014

Korvpall ja elav tuli

Hei!

Minu nädalavahetus möödus väga sisukalt ja kiirelt. Mõnest tegevusest on võimalik postitada ka fototõestusi. :)

Laupäeval läksin Göttingeni korvpallimeeskonna kodumängu vaatama. Ema, kes on ise suur-suur fänn, andis mulle kätte oma vana särgi ja salli. Sellega sulandusin ilusasti kohalike pöidlahoidjate sisse.


BG Göttingen on üsna tugev meeskond, sest nad võistlevad 1. Bundesligas. Kuid toetajaid neil napib ja nii on nende maskotikst Eiswiese veekeskuse pingviin. (Kõrvalepõige, kuid mõni nädal tagasi käisin ka veekeskuses õega ning katsetasin välibasseinis ujumist, mis oli jäänud varem järele proovimata. :))
Mängu vaatasin suurimate fännide seisukohtadelt ning elasin kulgu niivõrd kaasa, et mängu ajal pilte ei teinud. Seega võite imetleda veel pooleldi täituvat mänguhalli. 

Kui tahate teada, kuidas neil läks, siis pean kahjuks tõdema, et nad kaotasid (selle eest hoiatati mind juba enne mängu vaatamist). Kuid nad hoidsid oma lippu väga kõrgel ja avaldasid tugevat vastupanu. Korvpallitundja ma ei ole, aga Göttingeni esindajatel oli palju eelnevaid spordivigastusi, mis segasid.


Pühapäeval toimus meie koduhoovis elava tulega sügistalvine sünnipäevapidu.


Kogunesime lõkke ümber, kus oli väga hubane. Jõime glögi ja sõime kõrvitsasuppi ning plaadikooki. Oeh, lihtsalt mõnus! Ning ta teistele elanikele meeldis see väga, kõlama jäi soov ka jõululaupäeval sarnane kogunemine korraldada.


Küpsetasime ka õega sünnipäevalapsele küpsiseid, mis osutus väga keeruliseks ülesandeks kui pühapäeval poed suletud on. Õde peab maitsvaks kõike, mis rohkelt Nutellat sisaldab, kuid igasuguste jõulumaitseid nagu martsipan või tahvlišokolaad ja pähklid (ee, mida küll Nutella sisaldab...) ei armasta. Köök oli üleni jahune ning pool 500 grammisest pähklikreemipurgist juba uues anumas, kuid viimases hädas tegin tavalise küpsisetaigna ning õde võttis oma sõbrannaga kaunistamise üle. Mulle jäi siiski müstikaks, miks nad seda enne ahjuminekut tegema pidid.

Heh, järgmisel korral käin vist ise oma retseptiga poes ja kutsun siis endale appi. :D


P.S. Kes ei tea, kuidas saab ühele õhukesele leivaviilule 1 cm paksuselt Nutellat määrida, tulge vaadake (ja võib-olla ka õppige). Ka mina saan professionaalide juures iga päev targemaks! :P

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar