reede, 23. jaanuar 2015

Öine kontsert haiglas ning koolinädalast

Hei!

Eelmise nädala lõpus külastasin taas teatrit. Sel korral vaatasime üsna absurdset komöödiat. Rollid olid nii šokeerivad, et meil läks 5 minutit aega, et oma teatriringi juhendajat ära tunda.

Laupäeval oli vist kogu Göttingen linna põhjaosas asuvas ülikoolilinnakus. Seal toimus teadmiste öö. Perega suundusime Klinikum'isse, sest õe suureks sooviks oli näha ajumudelit. Kui järjekorras oodata, sai sealt ka läbi käia.


Teine tõmbenumber oli (loodus)teadus(t)ega vähem seotud. Õhtul esines 7-liikmeline Flooot. Nagu poistebändidega ikka on, oli publiku hulgas palju fännitare. Minu vahetusõde ja vahetusisa õetütar soovisid samuti kaasa elada ning nii olin minagi esireas. Muusikaelamus oli siiski mõnus!


Jäin ka pildile! :)

Suure ürituse puhul liikusid kesklinnast ülikoolihoonete juurde ka eribussid. Need olid rahvast pungil, aga laulupeoaegsete transpordivahenditega Eestis kuidagi võrrelda ei saa. Pere ei tahtnud koju tagasi samal viisil minna, sest väljas oli krõbedalt külm. Oma silm on kuningas ning nüüdsest tean, et taksosõit on Saksamaal ikka väga kallis. 

Pühapäeval oli vahetusõe klaveriõpetaja juures väike kontsert. Õde närveeris, aga tuli ilusti toime ja olen tema üle väga uhke.


Meie koolis (ja seega võib vist üldistada, et ka Saksamaal) on selline traditsioon, et sünnipäeval küpsetab mõni sõbranna sünnipäevalapsele koogi. Kuna esmaspäeval oli Janna sünnipäev, siis veetsin ka pühapäeva pärastlõuna köögis. Üllatus meeldis talle väga :) Pärast kooli saime kokku mitmete vahetusõpilastega ning proovisime järele, kuidas šokolaadikook maitseb.


Kolmapäeval jäi ka minu ainuke koolitund ära ning kooli poole sammusin vaid seetõttu, et lõunasöök oli tellitud... Seejärel mõtlesin, et oleks tore saada kellegagi kokku. Olin juba peaaegu Jannale helistamas kuni ta mulle vastu jalutas. Tal oli samuti mõelnud minuga ühendust võtta. Göttingen on toredalt väike ning nii leidsime ühel hetkel teisedki vahetusõpilased üles. Kohvitamiseks liitus meiega veel Vero Šveitsist. Naljakas, et ma temaga alles nüüd tuttavaks sain...

Neljapäeval olime uurimustöökursusega YLABis. See avati alles äsja ning on humanitaarteaduste vaste loodusteaduste populariseerimisega seotud XLABile. Saksa kooliõpilased peavad sarnaselt Eestiga uurimustöö kirjutama, kuid mahult on see väiksem ning tavaliselt ka referatiivne. Siiski tähendab see, et kõik pühendavad järgmistel kuudel ühe rohkem aega koolile ning neil on vähem aega, et kokku saada...

Reedel filmisime kunstikursuse projekti raames lühifilmi. Selle koolitunni raames oleme teinud piisavalt palju hullumeelseid asju. Tänane ei jäänud kuidagi alla, sest tüdrukuteõhtu-teemalise klipi ideeks oli proovikabiinides erinevaid naljakaid riideid selga proovida. Suhtusime eelnevalt üsna pessimistlikult, sest sisu tundus pisut kitšilik. Kuid saime üllatuse osaliseks, sest aeg möödus väga tujutõstvalt ning meie projekt produktiivselt. 

Kuna see kollaaž on väga meeleolukas, siis postitan selle siiagi. Palun humoorikat suhtumist! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar