reede, 2. jaanuar 2015

Braunschweigis ja Silvester

Hei!

Pühapäeva varahommikul sõitsin Braunschweigi, et saada kokku Triinaga.
Bussijaama kohale jõudes säras päike, kuid kõige selle juures oli linn tühi - tegemist oli pühapäevaga. Möödudes jäi silma ilus loss, mille sees asub aga kaubanduskeskus.


Otsustasime kesklinnas pilti teha. Kuna ilm oli külm, mõtlesime, et uurime järele, mis ehitistega tegu on. Leidsime ennast linnamuuseumist ning vestlesime toreda giidiga. Muuhulgas rääkis ta meile, et väljakult avaneb vaade ühele väga heale koolile. Tegemist on sama kooliga, kuhu ma veebruarikuus projektiga tulen.



Seejärel läksime viimast päeva avatud Braunschweigi Weihnachtsmarkt'ile. Meid tervitas Nussknacker ehk pähklipureja.


Linnas ringi jalutades jäid silma ka väga huvitava ilmega majad. Kahjuks ei soovi keegi seal elada ning peagi avatatakse seal hoopis kauplus.


Tagasi jõuluturule suundudes proovisime Schmalzkuchen'it. Need on suhkruga üle puistatud ja õlis praetud ruudukujulised tainatükid, mis maitsevad nagu pontšik.
Pildilt on väga hästi näha, kui väsinud müüja viimasel lahtiolekupäeval on.


Vahepeal käisime veel kohvikus ning kui me tagasi jõudsime, oli juba piisavalt hämar, et sellist olustikku nautida.


Ühe krõbemandlite leti taga oli väga pikk järjekord. Rahvast meelitas ligi see, et kokk oli saanud parimate mandlite valmistaja tiitli.


Sõitsime trammiga (!) ka linna teise otsa, et näha ülikoolihooneid. Loodusteaduste hoone ees olid suured dinosaurused.


Lisaks sellele pean veel kiitma meie õhtusööki, milleks oli lõhe juustukartulite ja salatiga. Ma söön siin väga harva kala (uuest aastast alates võin vaid lihast unistada) ning see oli eriti maitsev!


Näitasin ka Triinale oma kodulinna. Kohustuslik oli muidugi viimasel õhtul Weihnachtsmarkt'il viibida.


Hanetüdruk nägi samuti sel õhtul pidulikult lilleline välja!


2014. aasta viimasel õhtul tõusin vara, et isaga toidupoodi minna. Veetsime seal pea kolm tundi enda ja peresõbra ostunimekirjadega.

Pärastlõunal kiirustasime linna, sest kauplused olid avatud kella 13-ni. Ema ja õde soovisid osta õmblemiseks kangaid. Nad valisid alustamiseks kõige ilusamad (ja kallimad) kangad nii, et kopsakas kolmekohaline lõppsumma arvel oli neile suur üllatus.

Vanemad otsustasid, et piduliku päeva puhul läheme kohvikusse (mis oli avatud... o.O). Nende sõnul saab Esprit'st Göttingeni parimat kohvi. Isa imestas siiralt, et mind sinna varem toodud polnud. Latte oli tõesti maitsev, kahju, et ma sellest kohast varem kuulnud polnud.


Aastavahetuseks (saksa keeles Silvester) olin kutsutud sõbranna juurde. Kuna kõigil olid kõhud tühjad, valmistasime õhtu alguseks kõrvitsasuppi.


Olime kaasa võtnud erinevaid roogasid. Ise valmistasin krõbedaid mustikamuffineid. Laual oli teisigi huvitavaid toite, näiteks kihiline taco-salat ning kaunistatud tassikoogid. Mõistetav, et me sõime end lõhki!


Nägin oma silmaga, et Saksamaal osatakse ka alkoholita pidutseda.


Avasime laua-ilutulestiku, mis lõi kohe peomeeleolu.


Allolev foto tehti näiteks hetk pärast ühe raketi süütamist ning meie kolme näoilmed klappisid liigagi hästi!


Pisut enne südaööd läksime välja, et ilutulestikku jälgida. Just siis lõppes vihmasadu!

Saksamaal alustatakse rakettide müügiga vaid kaks-kolm päeva enne uusaastapidustusi. Isegi need keskkonnateadlikud sakslased, keda mina tunnen, tähistavad uue aasta tulekut suure tulevärgiga. Alguses tänaval olles tundus, et siiski ollakse mõistlikud ning siinsed raketid väga ohtlikud pole.

Kuid pärast südaööd oli ka tänavatel varateismesliste kampasid, kes otsustasid, et tore oleks autosid sihtida või hoopis mööda kõnniteid rakette tulistada. Osad neist olid mu sõbrannade nooremad vennad. :)

Tegime uue aastanumbri tuleku puhul foto säraküünlatega. Mõte tuli kiirelt teostada, kuid kui kaameras tulemust nägime, vaatas meile vastu pisut naljakas pilt. Eks aeg lendab, eriti vahetusaasta(tel)!


Ega 2015. aasta tulemata ei jäänud!
Jäädvustasime ka kogu seltskonna fotole.


Tuppa sooja tulles valasime tina ning mõistatasime, mida küll uus aasta meile toob.


Minu tulemus meenutas teistele Sombrero't, mulle aga teokarbis olevat pärlit. Eks ma siin väikestviisi loodan (tegelikult olen kindel), et 2015. aasta toob minule mitmeid pärleid.

Olin kaasa toonud ka paki õnneküpsiseid, mille kõik avasime. Minu sildil oli kirjas, et peaksin taas välja magama. :D Eks see on hea mõte pärast vana aasta õhtut...
















Tegelikult tuleks vahetevahel tõesti rahulikumas tempos elada, kuid sealjuures tahaks ikka oma aega Saksamaal nautida. 1. jaanuaril täitus viis kuud, mis tähendab, et järel on veel napilt üle poole vahetusaastast!

Soovin teile kõigile ilusat ning erilist 2015. aastat!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar