pühapäev, 10. august 2014

Vaatamisväärsustega tutvumine

Hei!

Laupäeval külastasime Landschaftspark Duisburg-Nord'i. Kuni 1985. aastani toodeti seal terast, nüüdseks on tehased suletud, kuid külastajatele linnapargina avatud.

Kuulsin, et paljud kohalikud ei tea sellise koha olemasolust, kuid turistide hulgas on see vabaõhupark loomulikult väga populaarne. Kohalikud satuvad siia nii jalutuskäiguks, rattatuuriks kui ka erilisemate soovidega. Sellel päeval nägin kümneid vastabiellunuid tegemas pulmafotosid just nende ehitiste taustal. Lisaks on ala kasutatud paljude (krimi)filmide võttepaigana.

Kui YFU reeglid (eelkõige siiski kindlustus) lubaks, oleks seal saanud proovida ka midagi ekstreemsemat. Hoonete vahel olid mägironijatele köied ja redelid. Vana gaasimahuti oli täidetud veega, sinna sisse oli veel toodud vana laevavrakk, et sukeldajatel midagi avastada oleks.


Mitmed kõrghooned olid avatud vaateplatvormidena. Külastasin ka ise 70 meetri kõrgust kõrgahju, nautisin ilusat vaadet ja tuult. Pilved olid loomulikult täiesti ebareaalsed.


Hämaruses tulime tagasi ning koos värviliste valgustustega oli park imeilus. Alati ei pea vanu (tööstus)hooneid lammutama, et need silma ei riivaks...




Ma ei ole vist veel blogis maininud, et majas ei ela me üksi. Kuna see on suur, elab 2. korrusel vanem abielupaar. Nad on väga krapsakad, sõbralikud ja positiivsed. Tänase hommikusöögi ajal üllatati meid küpsetatud ploomikookidega. See tuli muidugi nööri otsas oleva korviga rõdult (meenutab "Bullerby lapsi").

Ploomidega on üldse Saksamaal pisut naljakas. See, mida mina ploomiks pean, on siin Zwetschge ja Pflaume on juba midagi toitvamat.


Täna külastasin vahetusisa töökohta väikelinnas ning nägin ka mõnda tuttavat kolleegi. Vähemalt huumorimeel on kõigil olemas ning oma politseipildi sain ka. :)


Tschau!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar